nowy gurewicz cafe
Kawiarnia Nowy Gurewicz Cafe to wyjątkowe miejsce w Otwocku. Znajduje się ona w jednym ze skrzydeł dawnego pensjonatu i stanowi dla nas pewnego rodzaju historyczny zakątek. Staraliśmy się zawrzeć tu najwięcej elementów, które zachowały się z okresu międzywojnia.
Wnętrze kawiarni zdobią grube, szerokie deski – oryginalny materiał, który udało się uratować z dawnego budynku. Prezentowany jest tu styl konstrukcji, zwanej sumikowo-łątkową. Taki właśnie styl zastosowany był w ówczesnym przedwojennym pensjonacie.
Ciekawym elementem historycznym kawiarni jest wystawa srebrnej zastawy, która została odnaleziona podczas rekonstrukcji budynku. Każdy jej element został pieczołowicie wyczyszczony i wystawiony do gabloty, by cieszyć Państwa oczy.
kawa herbata desery
Kawiarnia serwuje przepyszne desery i kawę.
Nasza dyplomowana mistrzyni cukiernictwa – Katarzyna Drapała – to absolwentka Warsaw Academy of Pastry Arts. Staż odebrała u mistrza cukiernictwa, pod którego okiem nauczyła się tworzenia monoporcji, pralin oraz autorskich wyrobów z czekolady. Ukończyła również kurs z zakresu cukiernictwa wegańskiego. W swojej pracy skupia się przede wszystkim na smaku swych wyrobów, nie zapominając o fakcie, iż degustacja zaczyna się od zmysłu wzroku.
Zapraszamy na słodkości, których można skosztować zarówno we wnętrzach kawiarni, jak i na zewnątrz – w otoczeniu pięknego ogrodu.
Oferta
Torty musowe (torty nowoczesne) – 230zł/kg (przyjmujemy, że porcja to 100g) – wykończenie tortu to elegancki zamsz lub glamour mirror glaze. Kolorystyka oraz dekoracja do ustalenia. Smak tortu wybieramy z dostępnych kompozycji, możemy oczywiście stworzyć tort pod indywidualne zamówienie klienta.
Smaki tortów musowych
- Del sol – mus biała czekolada/galaretka mango-marakuja/curd limonka/cytrynowa chrupka/biszkopt
- Tiramisu – mus mascarpone/cremeux espresso/cremeux mascarpone/czekoladowa chrupka/kawowy daquiose
- Zachód słońca nad Świdrem – mus biała czekolada/galaretka truskawka-malina-mięta/curd cytrynowy/biszkopt
- Pistacja – krem pistacjowy/konfitura malinowa/pistacjowa chrupka/financier pistacjowy.
- Hazel – mus czekoladowy/cremeux orzech laskowy/brownie/orzechowa kruszonka.
- Szyszka – mus orzech laskowy-migdał infuzowany pędami sosny/konfitura borówka brusznica/cremeux orzech laskowy/financier.
- Jogurt – mus jogurtowy/galaretka marakuja-malina-lichi/cremeux malinowe/biszkopt z malinami
- Santa – mus karmelowy/konfitura pomarańczowa/piernikowy financier.
- Cabos – mus biała czekolada infuzowany ziarnami kakaowca/cremeux Bailey’s/cremeux ruby/chrupka z ziarnami kakaowca/bezglutenowe brownie.
- Vegan – mus morelowy,/konfitura morelowa/compote morelowe/czekoladowa kruszonka. Bezglutenowe i wegeteriańskie.
- Róża – mus earl grey/konfitura malinowa/curd bergamotka/biszkopt
- Nero – mus mleczna czekolada/konfitura wiśniowa/cremeux pistacjowe/biszkopt pistacjowy.
- Ruby – mus rubinowy/konfitura malinowa/chrupka z czerwonych owoców leśnych/financier pistacjowy.
- Eden – mus cynamonowy z nalewką pigwową/prażone jabłka/migdałowa kruszonka.
- Rea – mus waniliowy/galaretka truskawkowa/cremeux pistacjowe/chrupka pistacjowa/ financier
- Bambino – mus biała czekolada/konfitura owoce leśne/mus mleczna czekolada/bezglutenowe brownie
- Gentelman – mus na biała czekolada z whiskey/cynamonowe powidła śliwkowe/cynamonowy financier
- Amore – mus biała czekolada/galaretka truskawki w prosecco/sable/czekoladowa chrupka.
- Coconut – mus kokosowy Malibu/compote ananasowe/dacquiose kokosowy/kokosowa chrupka.
- Dynia – mus karmelow/pralina orzech laskowy/brownie bezglutenowe/polewa pomarańczowa czekolada.
- Borowik – mus gruszkowy z imbirem/galaretka gruszka-śliwka/curd morela/biszkopt na palonym karmelu z gruszką.
Torty artystyczne (torty na kremie, torty dripcake) – oferta
- Średnica tortu 16cm – 10 -14 porcji – cena od 280zł
- Średnica tortu 18cm – 15 – 19 porcji – cena od 320zł
- Średnica tortu 20cm – 20 – 24 porcji – cena od 360zł
- Średnica tortu 22cm – 25 – 29 porcji – cena od 400zł
- Torty piętrowe oraz o większej ilości porcji wyceniane są indywidualnie.
- Torty 3D wyceniamy indywidualnie.
- W cenę tortu wliczona jest prosta dekoracja oraz jedna prosta figurka. Każda dodatkowa figurka w zależności od jej skomplikowania to koszt od 60zł/szt. Dekoracje wymagające więcej czasu wyceniamy indywidualnie.
- Minimalna wielkość tortu to 10 porcji.
- Warunkiem przyjęcia zamówienia jest wpłata zadatku w wysokości 50% ceny.
Smaki tortów artystycznych Nowy Gurewicz Cafe
- Carrot Cake – Marchewkowo-orzechowe wilgotne ciasto/kremem maślanym.
- Banana Dream – Czekoladowy biszkopt/karmelizowane cynamonowe banany/słony karmel/krem mleczna czekolada
- Ciasteczkowy – Mocno czekoladowy biszkopt/krem śmietankowy z czekoladowymi ciasteczkami/żelka malinowa
- Pistacchio – Tradycyjny biszkopt/krem pistacjowy/chrupka czerwone owoce leśne/curd pomarańczowy
- Chocolate – Mocno czekoladowy biszkopt/krem na ciemnej czekoladzie/czekoladowa chrupka/cremeux orzech laskowy
- Kawowo-orzechowy – Kawowy biszkopt/krem kawowy/pralina orzech włoski
- Czarny las – Mocno czekoladowy biszkopt/krem waniliowy/konfitura wiśniowa z wiśniówką
- Truskawkowy – Tradycyjny biszkopt/krem truskawkowy/krem śmietankowy
- Malinowy – Tradycyjny biszkopt/krem malinowy z malinami/krem śmietankowy
- Cytrynowo-bezowy – Klasyczny biszkopt/nasącz cytrynowy/krem śmietanowy/curd cytrynowy – wykończony opalaną bezą włoską
- Tiramisu – Tradycyjny biszkopt/nasącz espresso z amaretto /mus mascarpone
- Red Velvet – Oryginalne ciasto czekoladowe o charakterystycznym czerwonym kolorze/krem maślany
- Birthday cake – Tradycyjny biszkoptem z kolorowym twistem/krem śmietankowy
- Exotic – Klasyczny biszkopt/krem kokosowy/żelka mango-marakuja/krem mango z malinami
ul. Armii Krajowej 8, 05-400 Otwock
All Rights Reserved. | Polityka prywatności